Храната: защо е важно да не я хабим?
Дали изядохте тази сутрин цялата си закуска? Хвърлихте ли вчера част от сандвича си? Пак ли ви остана част от вечерята?
Сигурни сме, че поне един от тези отговори е Да.
А знаете ли, че един милион души на света гладуват? В същото време 1/3 от световното производство на храни се разхищава. В Европейския съюз повече от половината изхвърлена храна се пада на домакинствата, включително и в България. Да, от всички нас вкъши!
Защо е така и как да намалим загубите на храни.
Ще имаме специален разговор по темата на Фамилиатлон 2020. Ще научите любопитни подробности и да потърсим решения заедно с екипа на проекта „Твоята храна“! Специален гост в неделя ще и Ива Тончева, която работи по разгласата на проекта.
Споко, няма да е като в училище: ще имаме филмчета, тестове, идеи за рецепти, игри и дори състезание с награди!
Какви? Тайна! Ще разберете намясто: 27 юни 10:00 тук.
"Твоята храна" е проект работи в шест европейски страни, включително и в България, с финансовата подкрепа на Европейския съюз. Амбицията му е да информира хората за загубите на храна; да обясни как изхвърлянето на храна е свързано с климатичните промени и да популяризира умения за намаляване разхищението на храна в домакинствата.