Онлайн курс "Ефективни родители" с Ива Александрова
Организатор: Ивелина Александрова
Дата:
17-Ное-2018
Час:
09:00За да се регистрирате за събитието първo е необходима регистрация в Уебинария БГ.Описание:

2018 08 27 0018Въпросите, които вълнуват бъдещите и настоящите родители са много, но често е трудно да намерите недвусмислените им отговори. Затова създадох този онлайн курс, в който ще се постарая да ви дам не просто моята гледна точка на специалист, но и да ви осигуря достъп до най-новите изследвания в областта ранно детско развитие.

Бременността, кърмаческата възраст(0г.-1г.) и периода на ранното детство (1г.-3г.) образуват основата на цялото ни съществуване. До голяма степен те са отговорни за здравето и доброто развитие на психиката и интелекта на личността.

Малките грешки допускани от родителите в този период имат сериозни последици върху детското развитие. За да намалим рисковете е важно да се информираме и да сме добре подготвени за тази нова и толкова отговорна позиция-на родителя.

Курсът е предназначен за бъдещи и настоящи родители. Лекционната част е разделена в два дни за повече удобство и за да можете да извлечете максимума от информацията. Във всеки от дните има предвидено време за задаване на въпроси към водещия.

В ден 1 ще говорим за бременността и кърмаческата възраст, а в ден 2 за периода на ранното детство. Ето и пълната схема на курса:

Ден 1

I.9:00 до 10:30 Бременност

В този панел ще поговорим за майките и бебетата. Засегнати са темите за физическите и психическите промени по време на бременността и за развитието на бебето от зачатието до раждането. Освен за физическото развитие на плода ще поговорим и за развитието на сетивната система, която гарантира доброто адаптиране на бебето след раждането.

10:30-10:45 почивка

10:45 до 11:45 Техники за пренатална стимулация

След като вече познавате периодите, в които възникват и се развиват отделните сетива, ще ви покажа стъпка по стъпка как да извършвате техниките за пренатална стимулация. Те са неинвазивен и напълно естествен начин да изградите основите на своята емоционална връзка с детето и да стимулирате опознаването на външния свят. Бебетата, които са били участници в програми за пренатална стимулация по време на бременността на майката, изпреварват в значителна степен в развитието си след раждането своите връстници.

11:45-12:30 Почивка

II.12:30 до 13:45 Кърмаческа възраст (физическо и психическо развитие)

В този панел ще поговорим за двигателното развитие на малкото дете и ще ви покажа най-лесните, но и най-ефективните упражнения за стимулиране на двигателното развитие на бебето. Ще поговорим и за психическото развитие на бебето и защо е важно да започнете с възпитанието му от рано.

13:45-14:00 Почивка

14:00-15:45 Кърмаческа възраст (игри и занимания)

Бебето не просто има нужда от любов и обгрижване, а и от цялостна грижа за неговото израстване. Родителите чудесно се справят с храненето и хигиената, но често не знаят или не разбират смисъла на всички игри и играчки, които им се предлагат. В тази част от курса ще ви покажа различни игри подходящи за тази възраст и за какво служат те. Ще поговорим и за най-добрите развиващи играчки и защо те не се продават в магазините.

15:45-16:45 Време за въпроси и отговори

 

Ден 2

III.9:00 до 10:30 физическо и двигателно развитие 1-3г.

В този панел започваме със сериозните теми за пълзенето, изправянето, хващането, пиенето от чаша и прохождането. Ще поговорим и за приучването към използване на гърне. Ще ви запозная със схемите, които специалистите използват, за да оценят физическото и двигателното развитие на малкото дете. Ще ви покажа и занимания и игри за развитие на общата и фината моторика.

10:30-10:45 почивка

10:45-11:45 развитие на психичните процеси

Когато става въпрос за развитие на психичните процеси в периода на ранното детство всички родители си мислят за т.нар. „бебешки пубертет“. Тук ще разберете защо такова нещо не съществува и как да се справите с кривите на растежа и голямото НЕ! на своите деца.

Ще включим и малко допълнителна информация за „злоядите деца“ и трудностите при храненето.

11:45-12:30 Почивка

IV.12:30-13:45 Появата на речта

Речта стои на върха на уменията, които вашето дете ще придобие в рамките на първите си години. Ще говорим за пирамидата на речта и как най-лесно и приятно да научим своето дете да говори.

13:45-14:00 Почивка

14:00 до 15:45 Кризи на развитието и отделяне от семейството

В тази част ще говорим за промените, които настъпват в семейството и как те се отразяват на децата. Ще споделя и своя опит във връзка с отделянето на детето от семейството и тръгването на детска ясла/градина. Как да го постигнете с минимални неприятни емоции за всички и защо това е толкова важно.

15:45-16:45 Време за въпроси и отговори

 

Информация за водещия:

29540937 183384785617784 1951022611007998393 nАз съм Ива Александрова-логопед и специалист в областта ранно детско развитие. Майка съм на най-прекрасното три годишно момиченце и автор на книгата „Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие“.

Като специалист, с десетилетие опит зад гърба си вярвам,

че всеки може да бъде добър родител,

ако знае как.

 

 

Как да се включите в курса?

1.За да се включите в курса е необходимо да се регистрирате на сайта www.webinaria.bg. Ако вече имате такава можете да пропуснете тази стъпка и просто да влезете в своя профил.

2.След успешна регистрация на сайта заявете своето желание за участие като използвате главното меню на сайта и отворите събитието.(От главното меню избираме „събития“ и кликваме на заглавието „ Онлайн курс „Ефективни родители“ с Ива Александрова“. В долната част на страницата, след описанието на курса, ще откриете бутон „регистрация“. Кликнете на него.)

3. Изпратете ни имейл на iva@ivaaleksandrova.bg, в който потвърждавате своето участие, след като заплатите таксата за участието си.

Колко струва участието в курса?

Единичната цена на курса е 318лв, платими по банков път и след регистрация на сайта www.webinaria.bg. В тази цена са включени и двата дни, както и достъп до записа за период от 30 дни.

Моето специално предложение за вас е „Доведи приятел и вземете 50% отстъпка“! Ако се запишете за участие заедно със свой приятел ще получите 50% отстъпка от цената за всеки един от вас. Така имате възможност да се включите в обучението на цена от 159лв. за два пълноценни дни.

Ако се интересувате само от информацията в един от дните можете да се възползвате от варианта „Еднодневно обучение“. Ще получите пълен достъп до деня, който сте избрали и ще имате възможност да зададете своите въпроси на живо към водещия. Цената на еднодневното обучение е 99лв.

Гаранция за връщане на парите, ако не получите отговор на своите въпроси свързани с представената информация по време на обучението!

Важно!

В имейла до нас моля, впишете следната информация:

- трите ви имена

- ако участвате заедно с приятел и ще използвате 50% отстъпка напишете и неговите три имена

- ако сте се спрели на варианта „еднодневно обучение“ напишете това в имейла.

 

Банкова информация: 

Райфайзенбанк

Тактикс груп ООД

IBAN BG18RZBB91551002101898

Основание: Участие в онлайн курс

За допълнителни въпроси моля, пишете на iva@ivaaleksandrova.bg.


09:00
17-Ное-2018
Scroll to top