online class girl

 

Голямата неизвестна.

     Скучно, прашно и досадно. Това са трите най-често срещани определения за образователната система по нашите ширини. За редовия преподавател е изключително трудно да  намери баланса на добрия урок, в който едновременно да даде необходимия минимум информация и да запази вниманието и интереса на учениците.

     Те - учениците, прекарват 80% от времето си онлайн. Чатят, гледат видео, споделят снимки, любими песни, четат книги и разбира се – учат. Едно поколение назад от тях се опитваме да останем в крак с времето. Развитието на технологията и устройствата изпратиха следващото поколение направо в бъдещето, а на преподавателите им се налага да ги върнат от там.

     Голямата неизвестна е как бихме могли да свържем онлайн поколението с офлайн преподаването?

     Отговорът е 42.

 

Три за щастие.

     Khan Academy, Coursera, Edx … Платформите за свободен достъп до образование промениха представата на света за възможностите породени от симбиозата на образованието и технологиите. Курсовете им са изградени от видео уроци с различна продължителност. Дават възможност да учите и работите заедно със студенти от цял свят. Искате нова кариера или да разширите познанията си в дадена област? Няма проблем, можете да се включите във всеки курс стига да имате устройство с достъп до интернет.

 

X+Y=Z

     Използването на платформа за онлайн обучение може не само да подобри концентрацията на учениците, но има и своя реален образователен ефект. Доказва го растящия брой проекти за виртуални курсове и училища финансирани от различни организации. Ако учениците са онлайн, единственият начин за преподаване, който ще приемат с удоволствие е, този в който и преподавателите им да отидат там.

 

Когато сте готови…

     Използвайте Уебинария за да организирате и проведете своя семинар, курс или обучение. Платформата е с изключително интуитивен панел за управление и позволява да споделяте екрана на компютъра си, да демонстрирате презентация, да отбелязвате важните моменти от нея в момента на преподаването. Камерата и възможността за  общуване посредством панела за съобщения ще ви позволят да запазите усещането за живия контакт, който е толкова важен и ценен помощник в преподаването. Записа на вашето събитие ще помогне на учениците ви да се върнат към информацията, когато имат нужда да сверят или допълнят знанията си.

     Свободата да избираш кога, къде и от кого да учиш – това е едно истинско завръщане в бъдещето.

Добре дошли в Уебинария!

Scroll to top