webinar

 

     Да си добър маркетинг специалист в днешно време е равностойно на „добър въжеиграч над басейн с акули“. Много акули. Милиони рекламни послания, целеви групи, анкети, идеи, клиенти, цели, равносметки и всичко това на фона на все по-краткия живот на продуктите и все по-големия „шум“ по информационните канали.  

     Бумът на технологиите, феномена на социалните мрежи и „глобалното село“ – всяка крачка напред променя генерално потребителските очаквания и възможности. Успешната маркетингова стратегия днес не е гаранция за успех утре.

     Как бихме могли да променим рекламните и бизнес стратегии толкова бързо, така че да сме в състояние да отговорим на новите изисквания? Възможно ли е използването на уебинарите да  се превърне в крайъгълен камък по пътя към новите, успешни и персонализирани маркетинг стратегии? Нека ви запознаем с 10 основни ползи от използването на уебинари в маркетинга :

 

Те са ваши.

     Ако погледнете на уебинарите като на ваша собствена зала за представяне ще се уверите, че за разлика от всяко друго представяне  тук не се налага да мислите за:  локацията; местата за паркиране; посрещането на гостите; кафе паузите и още и още…Всички тези аспекти(и разходи) не са проблем , когато използвате уебинари.

 

Една крачка пред всички останали!

     Всяко представяне на нов продукт или услуга  по стандартната процедура  изисква дълъг период на подготовка. Уебинарите могат да бъдат много успешен помощник, който  да  ви спести  месеци от времето за подготовка. Един уебинар може да бъде подготвен, рекламиран и проведен в изключително кратки срокове.

 

Без граници.

     Колко пъти сте чували изречението: „ Много исках да дойда, но сте много далеч…“   и колко пъти сте се отказвали самите вие да присъствате на събитие поради отдалечената локация или температурата навън?

     Защо да се ограничавате с хората, които биха присъствали на вашето представяне в офис/зала/квартал/град? Използването на уебинари разширява кръга на потенциалните ви нови  клиенти без ограниченията на вашето местоположение. Онлайн означава навсякъде.

 

Влез, виж и реши!

     Агресивните методи за убеждаване не са най-доброто, което можете да направите за да спечелите един бъдещ купувач. Поканете ваши потенциални клиенти да участват в уебинар организиран от вас. Това е една чудесна възможност да се запознаят с вашата дейност и да се насочат към покупка на вашия продукт или услуга. Свободният избор, който им предоставяте ще им позволи да преценят спокойно и след покупката да останат ваши лоялни клиенти.

 

Провеждане на пазарни изследвания.

     Задайте своите въпроси преди, по време или след уебинара. Можете да изпратите анкета по имейл на записалите се за участие потребители или да проведете изследването си директно по време на уебинара. Ще получите ценна информация и обратна връзка от вашите клиенти по темата, която развивате.

 

Създайте своите лоялни клиенти.

     Уебинарът е изключително достъпен начин да получите не само обратна връзка от своите клиенти, но и да им покажете, колко са важни те за вас. Използвайте възможността да споделите своите планове за развитие и да благодарите на своите лоялни клиенти. Те ще го оценят подобаващо.

 

Директна връзка.

     Използвайте уебинарите за да оказвате съдействие на вашите клиенти – представете своя продукт или услуга, обяснете подробно  ключовите характеристики и демонстрирайте възможностите за по-ефективното им използване.

 

Силата на експертите.

     Не е необходимо вие да бъдете водещ лектор на всички уебинари, които организирате. Поканете експерти от вашата област да споделят мнение и оценка. Тяхното участие ще бъде високо оценено от вашите потребители.

 

Популярни във времето.

     Запишете вашите уебинари и ги публикувайте.Популярните сайтове за търсене на информация индексират тези видеа.  Не пропускайте възможността  за безплатна реклама, която продължава дълго след вашето представяне.

 

Полезно и удобно.

     Да получиш  съдържанието, което те интересува в удобно за теб време и място, на твоя език – това е девиза на настоящето. Уебинарите се превръщат в един чудесен и много ефективен маркетинг инструмент , използван от професионалистите по цял свят, за да открият своите нови клиенти и партньори. 

     Добре дошли в Уебинария!

Scroll to top