Какво е Уебинария БГ


Идеята за създаването на Уебинария се появи през 2014 година. До тогава опитите на нашият екип да се организират онлайн обучения и семинари бяха през платформи на чужд език. За наше щастие интереса беше голям, но не всички разбираха езика на софтуера или успяваха да се ориентират в графичната среда. През същата година след няколко разговора с водещ доставчик на подобен софтуер установихме, че България не е сред предпочитаните пазари и нямат намерение да направят превод. Това беше момента, в който решихме, че е необходимо да се справим с тази задача.

През 2015 се роди и първият публичен вариант на плаформата. Дълго време (дори и до днес - края на 2019 г.) все още има хора, които не разбират напълно концепцията на термина Уебинар. С времето повече потребители намират удобството на отдалечената комуникация през Уебинария БГ. През месец октомври 2019 г. пуснахме нова визия, която да е по-близка до изискванията за модерен дизайн и разбира се с повече функции. Вече организаторите могат не само да създават събития, но и да споделят записите от минали събития. За повече информация можете да прочетете помощните ни статии в секция "Как да...?"

Специално за тази статия направихме справка с нашата база данни. За периода от март 2015-та година до днес (18 ноември 2019 г.) имаме направени над 2500 сесии (онлайн събития), в които са участвали около 25 000 потребителя. Регистрираните потребители за тези събития са над 40 000.

Сред организаторите на събития в платформата са били ICN.BG, Junior Achievement България, Неви Коева, Валмарк България, Ади и Милен Цанови, АИДБ - Асоциация на Интериорните Дизайнери в България, Анета Савова, Антон Костадинов, Българска Стопанска Камара, Ива Александрова, Контракс АД, Идейник Тук-Там, Логопедия БГ, Магдалена Пашова и Ваня Висарионова, Майк Рам, ОС България, Станимир Андонов, Логопедия БГ, Фондация КУЗМАНОВ, Учебен Център - Скоростно учене, Слънчогледи - Училище за родители, независими консултанти към Орифлейм и др. Голяма част от изброените организатори продължават да бъдат наши клиенти и сега.

 





Назад към всички статии